Anpassa sidan In English
 
 

Kicki Jeschke - Textilkonstnär från Ånge

21.5 2016 - 28.8 2016

2

Årets sommarutställning på Textilarkivet i Sollefteå visar textil konst av en av länets konstnärer, Kicki Jeschke. 

Kicki Jeschke växte upp i Sundborn, Dalarna, utbildade sig vid Otte Skölds målarskola I Stockholm och konstakademien i Wien. Efter att ha bott i Paris, Falun och Sundsvall bosatte hon sig 1985 i Ånge där hon sedan dess varit verksam som konstnär. Hon har tecknat för TV, vävt gobelänger, sytt bårtäcken till kyrkor, men framför allt har hon gjort textila applikationer både i monumentala format för offentliga rum och privata hem.

Kicki Jeschke har valt att arbeta med textil applikation eftersom det är lätt att uttrycka det man önskar i den tekniken. Man kan arbeta såväl abstrakt som konkret, och såväl i litet som i stort format. Bilden kan vara traditionellt fyrkantig eller oregelbunden i formen. Möjligheterna är oräkneliga.  Dessutom gör den textila konsten rummet mjukt och ljudet dämpat.  I utställningen visas inte bara ett stort urval av hennes textila verk utan även en mängd skisser.

I Hallsta 6 km öster om Ånge i Medelpad har hon sin ateljé och ett stort galleri tillsammans med sin sambo, Dick Degerfeldt.

För mer information kontakta:
Kicki Jeschke, tel 0690-232 34,
epost kicki.jeschke@live.sehttp://www.kickijeschke.eu/